15 oktober Veteranen uitje 2022, save the date!!

Ja ja, u had de datum al gereserveerd toch? 15 oktober onze jaarlijkse activiteit. We gaan naar de SS Rotterdam!!

 

Aanloop VOCW : 09.00 uur
Vertrek VOCW : 10.00 uur
Aankomst R’dam : 11.00 uur
Rondleiding : 11.30 uur
Lunch SS R’dam : 12.30 uur
Vertrek R’dam : 14:00 uur

Aankomst VOCW : 15:00 uur
VOCW : Evaluatie onder het genot van een drankje

Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door een donatie van het Vfonds, waarvoor onze grote dank!!

Meld je zo spoedig mogelijk aan, partners zijn ook van harte welkom uiteraard. Er zijn aan de activiteit geen kosten verbonden, de drankjes op de SS Rotterdam buiten de lunch zijn voor eigen rekening.
Veteranen ontmoetingscentra uit de regio worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze mooie ontmoeting met de SS Rotterdam.

1 juni 2022 Wetlandse veteranendag / Anjerconcert

Op 1 juni organiseert Gemeente Westland een Anjerconcert in Evenementen locatie de Veiling te Poeldijk. U bent als veteraan (en partner) van harte welkom om dit concert door de Regimentsfanfare  Garde en Grenadiers bij te wonen. Inloop vanaf 15.00 uur. Aansluitend aan het concert is er een buffet (blauwe hap) voor veteranen en hun partners. Ook veteranen woonachtig buiten Westland, welke onze bijeenkomsten regelmatig bezoeken, zijn van harte welkom. Indien u zich aanmeldt bij veteranendag@gemeentewestland.nl, vermeldt dan dat u middels stichting Veteranen Westland uitgenodigd bent.

Wij rekenen op uw komst!!

2021 Kerstlunch The Vineyard

Hieronder een kleine impressie van de kerstlunch

2021 Aanvullende foto's Bevrijdingsmuseum

2021 Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp

Op 16 oktober konden we dan met meer dan 20 paxen ons lang geplande bezoek aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp  brengen. Rond half negen vertrokken richting Zeeland, alwaar we om half elf werden ontvangen door onze gids Co de Vos. Na een korte inleiding met film was er koffie met de bekende Zeeuwse bolus. Hierna volgde een interessante rondleiding met mooie verhalen en aansluitend de zelf meegenomen lupa.

Vervolgens was er de mogelijkheid om het buitenterrein te verkennen onder een lekker zonnetje. Tenslotte ging de terugreis via de Neeltje Jans richting Poeldijk waar onder het genot van een hapje en een drankje de dag werd geëvalueerd Al met al een geslaagde dag. Nog een speciaal woord van dank aan Willem van der Steen, die zijn bus belangeloos beschikbaar stelde. Helaas kon hij door klachten zelf niet rijden, maar zijn “leermeester” Dick Pongers wilde ons graag helpen door onze chauffeur en gast te zijn. Beiden nog hartelijk dank!!

Op naar de volgende activiteit, wordt vervolgd!!!

2021 4-mei Herdenking Westland

Op 4 mei vond de jaarlijkse herdenking plaats, waarbij Stichting Veteranen Westland in 6 kernen vertegenwoordigd was. Opdat wij niet vergeten!!

2020 Lustrum Stichting Veteranen Westland

Op vrijdag 28 augustus mochten we het 1e Lustrum vieren in het VOCW te Poeldijk. Naast onze veteranen, waarvan de oudste 93 jaar is en de jongste aanwezige 29 jaar, konden ook enkele genodigden verwelkomen, waaronder Burgemeester Bouke Arends, Kolonel Bas Baars, afgevaardigde IGK, Ludy de Vos, directeur VI en mevrouw Diny de Bresser, bestuursvoorzitter Pieter van Foreest. Op naar de 10 jaar!! Eenieder bedankt voor uw komst.

2020 Haring happen

De nieuwe haring was nog maar net in het land en de Stichting Veteranen Westland kon op 18 juni een beperkt aantal veteranen laten genieten van de Hollandse Nieuwe, vergezeld met een glaasje Korenwijn. De 40 maatjes waren binnen korte tijd op, met dank aan Harry Vos en Eric Ignatius voor de logistieke verzorging hiervan!

2020 4 mei-Herdenking

Helaas is het dit jaar een andere herdenking dan andere jaren. We konden gelukkig wel in 6 kernen van Gemeente Westland middels een sobere plechtigheid een krans leggen door en voor onze veteranen. In Monster Don van der Kruk, ‘s-Gravenzande René Dekker, Naaldwijk Robert-Jan Timmer, Poeldijk Angelieke Spijker, Wateringen Petrik Moget, de Lier Sabine Verkade.

2020 Nieuwjaarsreceptie

4 januari mochten we ruim 30 veteranen ontvangen op onze nieuwjaarsreceptie in het VOCW. Onder het genot van een hapje een drankje konden de veteranen en hun naasten elkaar ontmoeten en de beste wensen doen toekomen. Het was een gezellig samenzijn, waarbij niet onvermeld mag worden de verzorging van de hapjes perfect geregeld was door Maria-Gina Roeleveld.

2019 december Kerstlunch

We hebben inmiddels de 5e Kerstlunch mogen verzorgen voor ruim zestig veteranen en hun partner. De inmiddels befaamde “blauwe hap” werd geserveerd, met aansluitend de eveneens bekende verloting. Tevens mochten we mevrouw Renee van Pamelen, Treasurer van het Karel Doorman Fonds verwelkomen, alsmede de heer Jaap Knoop, geestelijk verzorger van het Veteranen Instituut. Irma Verkade kreeg nog een bloemetje aangeboden van Hendrik Mulder, Korea veteraan, voor haar hulp in het afgelopen jaar. Hulde!

 

 

2019 juli BBQ

Juli is traditiegetrouw de BBQ-maand van de Stichting Veteranen Westland. Bij de Viskeet in Terheijde komen de roosters tot hun echt, alle soorten vlees, vergezeld van sausjes, brood eigen gemaakte salades worden de mannen optimaal verwend. Dit alles weggespoeld met een biertje, wijntje of frisje. En het bleef nog lang onrustig in Terheijde.

2019 april Engelandvaardersmuseum

In april brachten we een bezoek aan het Engelandvaardersmuseum in Noordwijk. Na een leuke bustocht kregen we na een kopje koffie met wat lekkers een mooie lezing door de heer Sierk Plantinga over de Engelandvaarders. Vervolgens konden zelf een rondgang maken door het museum met audio-visuele beelden. Al met al een zeer geslaagde dag, welke werd afgesloten met een heerlijke blauwe hap in ons VOCW.

 

2018 dec Kerstlunch

Op 15 december 2018 hadden we al weer de 4e Kerstlunch. Zo’n tachtig veteranen konden weer genieten van de zogenaamde “Blauwe Hap”. Het was en gezellige middag, waarbij vermeld mag worden dat de nieuw benoemde burgermeester van Westland, de heer Bouke Arends ook aanwezig was. In een ongedwongen sfeer konden hij en zijn echtgenote kennis maken met de veteranen uit Westland en omstreken.

2018 sept Opening VOCW

De feestelijk opening vond plaats op 8 september 2018. Er waren zo’n tachtig veteranen aanwezig en officiële gasten, waaronder Kolonel der Jagers Drs. Ludy de Vos, directeur Veteranen Instituut en Kolonel Roel Been, Chef-Staf van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Tevens afgevaardigden van de Westlandse politiek, de heer P. Varekamp en de heer B. van der Stee, beiden wethouder. Ook Mevrouw Diny de Bresser, bestuurder van Pieter van Foreest was aanwezig.

2018 juni Veteranen Search Team

.

De Stichting Veteranen Search Team is een efficiënt inzetmiddel om op gestructureerde wijze gebieden te doorzoeken.
De geboden ondersteuning bestaat uit getrainde en gedisciplineerde manschappen met militaire achtergrond die gediend hebben in diverse crisisgebieden in de wereld.
Daarnaast beschikt de stichting over een aanzienlijk aantal oud politiebeambten waarmee de Stichting Veteranen Search Team een uitstekende mix aan kennis en gedrevenheid in huis heeft om van grote meerwaarde te kunnen zijn in door politie gecoördineerde zoekacties.

Bekijk hier de video

2018 mei Barbeque

De jaarlijkse BBQ werd weer voortreffelijk georganiseerd door Michel van Zwet. Het was weer smullen in “De Viskeet” in Ter Heijde.

2017 april Bronbeek

Deze trip stond al even op de verlanglijst. Een schitterende dag met een fantastische blauw hap! Well done!!

2017 juni Den Helder

.

In 2017 werd een uitstapje gemaakt naar de Vlootdagen in Den Helder; de blauwe hap mocht weer niet ontbreken!

Sponsoren

Wij zijn trots op onderstaande sponsoren.